Oulun lentoaseman pysäköinti uudistui – parkin voi maksaa myös älypuhelimella

Matkailu · Terhi Piiroinen

Oulun lentoasema siirtyy monien muiden Finavian lentoasemien tavoin pysäköinnin mobiilimaksamiseen. Sovelluksella pysäköinnin maksaminen on sujuvinta ja edullisinta. Uusi maksutapa otettiin taannoin käyttöön.

Lentokenttäpysäköinnin voi maksaa matkapuhelimen Parkman, Easypark ja Moovy-sovelluksilla. Pysäköinti maksetaan jatkossa aina ennakkoon. Mobiilisovellusten lisäksi pysäköinnin voi maksaa luotto- tai pankkikortilla ennakkomaksuautomaateilla, joista kaksi sijaitsee lähtöaulassa ja kaksi tuloaulassa. Käteismaksumahdollisuutta ei enää ole.

– Sovelluksia käyttämällä parkkeeraus on edullisempaa kuin automaatilla maksamalla. Pysäköintiaikaa pystyy myös muokkaamaan sovelluksella. Sitä voi lisätä, jos matka kestääkin pidempään, sanoo Oulun lentoasemanpäällikkö Liisa Sallinen Finaviasta.

Oulun lentoaseman parkkialueet säilyvät ennallaan, mutta puomit poistuvat tulevaisuudessa kokonaan. Vanhat maksuautomaatit poistetaan käytöstä, kun niitä käyttäneet asiakkaat ja autot ovat poistuneet lentoasemalta. Alueella on kaksi pysäköintivyöhykettä, joista lähempänä terminaalia sijaitsevalla P1-alueella on mahdollista myös saada auto lämmitykseen matkan ajaksi. Molemmilla vyöhykkeillä ensimmäiset 20 minuuttia ovat ilmaisia.