Matkustaja löi stuerttia ja yritti päästä ohjaamoon – sai 40 000 euron sakot

Ohhoh! · Tim Isokivi

Matkustajalentokoneessa räyhääminen voi käydä kalliiksi. Tämän sai huomata eräs Delta Airlines -yhtiön koneessa matkustanut mies, joka muun muassa käyttäytyi väkivaltaisesti lentohenkilökuntaa kohtaan. Häneltä vaaditaan erittäin suurta sakkorangaistusta teoistaan.

Yhdysvaltojen ilmailuhallinnon FAA:n mukaan välikohtaus tapahtui 23. joulukuuta lennolla Havaijilta Seattleen. Matkustajan kerrotaan yrittäneen avata väkisin ohjaamon ovea ja lyöneen stuerttia. Mies oli taltutettu hetkeksi muovisilla käsiraudoilla, mutta hän onnistui vapautumaan niistä ja löi lentohenkilökunnan edustajaa kasvoihin toistamiseen.

FAA vaatii vakavia häiriöitä lennolla aiheuttaneelta matkustajalta jopa 52 000 dollarin, eli 43 000 euron siviilioikeudellista sakkorangaistusta. People-lehden mukaan Yhdysvaltojen ilmailuhallinto on sakottamassa kovalla kädellä myös lukuisia muita lennoilla häiriköineitä ihmisiä. Esimerkiksi tammikuussa Southwest Airlines -yhtiön lennolla muita matkustajia häirinneen sekä tappo- ja pommiuhkauksia huudelleelta matkustajalta vaaditaan 27 000 dollarin, eli noin 22 000 euron korvauksia.