Nuoret kiusasivat miestä Espoossa – ottikin aseen esille

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Espoon Soukassa on tapahtunut yhden henkilön pidätykseen johtanut välikohtaus. Joukko nuoria oli heitellyt esineitä miehen parveketta vasten lauantaina 10. huhtikuuta illalla. Kun mies oli tullut parvekkeelle, olivat nuoret provosoineet häntä huutelulla. Hetkeä myöhemmin mies uhkaili nuoria asella.

– Mies oli omien sanojensa mukaan kokenut olonsa uhatuksi, minkä vuoksi hän oli noutanut asunnostaan aseen ja näyttänyt sitä nuorille. Nuoret, joita oli noin kymmenen, poistuivat paikalta nähtyään aseen. Ilmoitus hätäkeskukseen tuli sivullisilta ulkoilijoilta. Ilmoituksen mukaan mies uhkaili aseella parvekkeensa läheisyydessä olleita nuoria, Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kerrotaan.Miestä epäillään ampuma-aserikoksesta. Poliisi tutkii tapahtunutta myös laittomana uhkauksena, minkä vuoksi poliisi haluaisi tavoittaa tilanteessa olleet nuoret. Nuoret voivat olla yhteydessä poliisiin sähköpostitse osoitteella vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelimitse numerossa 0295 413 031.

− Paikalle saavuttuaan poliisi pyrki ensimmäisenä turvaamaan tilanteen, eikä näin heti tavoittanut nuoria, jotta olisi voinut keskustella heidän kanssaan tapahtuneesta. Nuoria ei epäillä rikoksesta, vaan poliisi haluaisi kuulla heitä asianomistajina laittomaan uhkaukseen, kertoo rikoskomisario Tero Tonteri.

Ase osoittautui lataamattomaksi haulikoksi, johon miehellä ei ollut voimassa olevaa aselupaa. Myös aseensäilytys asunnossa oli lainvastainen. Poliisi takavarikoi aseen. Poliisin läsnäolo kiinnitti asukkaiden huomion lähialueilla, sillä tehtävälle liittyi useita poliisipartioita.

− Kun saamme tehtävän, jossa kerrotaan henkilön uhkaavan muita aseella, suhtaudumme asiaan vakavasti, ja tällaiset tehtävät työllistävät useita partioita. Poliisin tavoite näissä tilanteissa on varmistaa, että tilanne saadaan haltuun nopeasti ja että sivullisille, eikä myöskään työtään tekeville poliiseille, synny tarpeetonta vaaraa, Tonteri sanoo.