Google esitteli videopuheluiden tulevaisuuden: ”Kuin samassa tilassa toisen kanssa”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Korona-aikana yleistyneissä videopuheluissa keskustelukumppani nähdään usein hieman pätkivässä pienessä videokuvassa tietokoneen tai älypuhelimen näytöllä. Google on kuitenkin kehitellyt teknologiaa, jonka tarkoitus olisi mullistaa videopuhelut ja tehdä niistä kertaheitolla realistisempia kokemuksia.

Googlen Starline -projektin tavoitteena on saada videopuhelut tuntumaan siltä, kuin keskustelun molempi osapuoli olisi samassa tilassa. Usean kameran, sensoreiden ja koneoppimisen avulla keskustelukumppani näkyisi edessä kolmiulotteisena hieman hologrammin tavoin.

Keksintöä esitellään Googlen tuoreella videolla. Toistaiseksi Starline-puheluihin tarvitaan kokonainen Light Field -näytöllä varustettu erillinen koppi, jollaisia on rakennettu jo Googlen toimistoihin. Googlen tavoitteena kuitenkin on, että tulevaisuudessa Starlinen teknologiasta voitaisiin tehdä edullisempaa ja helpommin käyttöön otettavaa.