Nuuksion kansallispuistoon huippuravintola – ravintolasali sijaitsee keskellä metsää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Harvoissa kansallispuistoissa pääsee nauttimaan huippuravintolan tasoista ruokaa. Suomessa tämäkin on pian mahdollista, kun Nuuksion kansallispuistoon avataan metsän antimia tarjoileva metsäravintola Nielu.

Valtteri Sinkkonen halusi miettiä tyypillisen ravintolakokemuksen uusiksi. Villiyrtteihin hurahtanut kokki työskenteli kaupungin huippuravintoloissa ja toimitti niihin samalla villiyrttejä Yrttipojat-yrityksen kautta. Jokaista ravintolan tarjoilemaa ruokalajia kohden suojellaan neliömetri suomalaista hakkuu-uhan alla olevaa ikimetsää Suomen Luonnenperintösäätiön kautta.

– Silloin mietin, että ravintolat haluavat tuoda metsäiset elementit lautaselle, niin miksi ei viedä asiakkaita suoraan luontoon? Saamme metsästä antimia lautasille, joten on vähintään kohtuullista on että annetaan myös takaisin luonnolle, Sinkkonen kertoo ikimetsän suojeluun liittyen.

Nielu metsäravintola Nuuksiossa heinä-elokuussa. Varaukset aukeavat Tableonlinen kautta 26.5 keskiviikkona kello 12:00.

Kuva: Santeri Stenvall