Marinin hallitus petti tapahtuma-alan – Paula Vesala suivaantui uudesta esityksestä: ”Eivät perustu mihinkään”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sanna Marinin hallitus on pettänyt ravintola- ja tapahtuma-alan koronakriisin hoidossa siten, että molemmat alat ovat kärsineet todennäköisesti jopa korvaamatonta tuhoa. Virustilanteseen perustumattomat rajoitukset ovat pitäneet artistit jo pitkälti yli vuoden ajan poissa ravintoloista ja esiintymislavoilta muutamia elokuun 2020 keikkoja lukuunottamatta. Eikä valoa ole näkyvissä tunnelin päässä.

Kuntavaalien alla lähes kaikki hallituspuolueet demareista vihreisiin ja keskustasta vasemmistoliittoon ovat julistaneet sosiaalisessa mediassa miten he haluavat avata taas tapahtumat ja tukea alaa myös taloudellisesti. Todellisuudessa vaalipuheilla ei ole minkäänlaista katetta, sillä teot puuttuvat. Tuorein käänne on esitys 50 hengen karsinoista yleisötapahtumiin. Alan ammattilaisten mukaan tällainen rajoitus ei mahdollista tapahtumien järjestämistä.

– Tapahtuma-ala odottaa pimennossa ilman keskusteluyhteyttä Kiuruun ja STM:n että minkälaisilla ”50:n hengen yleisölohkot ulkoilmatapahtumiin” -ehdoilla tapahtumat avataan jotta voidaan sanoa että avattu on. Korjatkaa jos olen väärässä. Moiset yleisölohkot eivät perustu mihinkään, mutta tekee monet tapahtumat taas mahdottomiksi järjestää. Jälleen, korjata saa. Kesäkuuhun on 8 päivää ja mitään emme tiedä, suosikkiartisti Paula Vesala kommentoi alan ammattilaisten Facebook-ryhmässä.

Hallitus lupasi vielä alkuvuodesta turvata kesäfestivaalien järjestämisen julkistamalla maaliskuun loppuun mennessä erityisen tapahtumatakuun, jonka avulla tapahtuma-alan yritykset voisivat ottaa riskin tapahtumien peruuntumisesta lyhyellä varoitusajalla. Hallitus ei pitänyt lupaustaan, joten kaksi viikkoa luvatun määräajan jälkeen merkittävä osa Suomen suurimmista festivaaleista peruttiin parin päivän sisällä.