Suomi perui Valko-Venäjän valtiollisen lentoyhtiön liikennöintiluvan

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Valko-Venäjä on ollut tiuhaan tahtiin otsikoissa sen jälkeen, kun Ryanairin matkustajakone pakotettiin sunnuntaina laskeutumaan Minskiin. Maan viranomaiset pidättivät koneessa maktustaneen oppositiotoimittaja Raman Pratasevitsin. Sittemmin muun muassa Finnair on ilmoittanut lopettavansa Valko-Venäjän ilmatilassa lentämisen.

Nyt liikenne- ja viestintävirasto Traficom on puolestaan peruuttanut Valko-Venäjän valtiollisen lentoyhtiön, Belavian liikennöintiluvan Suomeen. Traficomin mukaan Valko-Venäjä ei kykene varmistamaan lentoliikenteen ja matkustajien turvallisuutta alueellaan. Päätöksen vuoksi Belavian lentokoneita kielletään lentämästä Suomen ilmatilassa, eivätkä ne voi käyttää suomalaisia lentokenttiä.

Belavian lentoluvan peruminen astui voimaan heti päätöksen jälkeen, ja yhtiö ilmoitti sittemmin peruvansa kaikki lennot Helsinki-Vantaalle ainakin lokakuun loppuun asti. Ensimmäinen päätöksen vuoksi peruuntunut lento olisi tapahtunut Minskistä Helsikiin keskiviikkona. Myös monet muut EU-maat ovat tehneet vastaavanlaisia päätöksiä.