Hämmentävä livelähetys netissä – seuraa perunoiden kasvamista suomalaisella pellolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suositun Norppaliven äkillinen päättyminen tämän kesän osalta on harmittanut monia suomalaisia, mutta nyt internetissä on avautunut mahdollisuus seurata hieman toisenlaista luontoaiheista livelähetystä. Youtubessa on aloitettu perunapellon jännittäviä käänteitä kuvaava varhaisperuna-live.

Perunoiden kasvua seuraavan suoran lähetyksen aloitti uusikaupunkilainen vihannesalan yritys Vihannes-Laitila. Kamera kuvaa vuorokauden ympäri Laitilassa sijaitsevan historiallisen Simulan tilan perunapeltoa. Varhaisperunoiden kasvua päästään seuraamaan juhannuksen tienoille saakka, kunnes sato on viimein nostettu.

– Livelähetys on erittäin hieno keino kertoa ihmisille reaaliaikaisesti perunan kypsymisestä. Ja saattaahan lähetykseen eksyä myös peltotöihin liittyvää toimintaa, isäntä Juho Simula kuvailee varhaisperuna-liven tiedotteessa.