Hyviä uutisia! VR uskoo vilkkaaseen matkailukesään

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaukoliikenteen junavuorojen määrä väheni talven aikana merkittävästi koronatilanteen vähennettyä niiden kysyntää. Nyt VR on kuitenkin palauttamassa vuoroja matkustajamäärien ja kysynnän lisäännyttyä kevään aikana. Tulevasta kesästä povataan vilkasta kotimaan sisäisen matkailun suhteen.

Kaukoliikenteen junavuoroja lisätään Helsingin ja Kajaaniin, Tampereen ja Turun sekä Helsingin ja Vaasan välisille reiteille. Toukokuussa kaukoliikenteeseen palautettiin jo yhteensä 24 vuoroa, ja tällä viikolla ne kasvavat entisestään yhdeksällä. VR tulee lisäämään juniin myös vaunuja mahdollisuuksien mukaan matkustajamäärien kasvaessa.

– Edessä on vilkas kotimaan matkailun kesä raiteilla. Tavoitteenamme on toimia nopeasti, jotta pystymme vastaamaan mahdollisimman hyvin kasvavaan kysyntään. Tarkastelemme tilannetta viikoittain ja lisäämme vuoroja liikenteeseen tarpeen mukaan, VR:n matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola kuvailee tiedotteessa.