Andy McCoyn huumesyytteet hylättiin – taustalla kaupassa tapahtunut väkivaltatilanne

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen kitaristilegenda Andy McCoy joutui taannoin tekemisiin lain kanssa. Kaikki sai alkunsa tähden asioitua joulukuussa Alepassa Helsingin Roobertinkadulla. Kahden muun asiakkaan kanssa alkanut sanaharkka paisui lopulta fyysiseksi yhteenotoksi, jota muusikko oli itse yrittänyt keskeyttää.

Andy McCoyn pidätetyn ystävän hallusta löydettiin huumeita, ja mies kertoi poliisille saaneensa ne muusikolta. McCoy joutui syytteeseen huumausainerikoksesta. Sakkorangaistusta vaatineen syyttäjän mukaan tähdellä olisi ollut hallussaan 2,5 grammaa kannabista, jotka hän olisi antanut ystävälleen.

Andy McCoy, oikealta nimeltään Antti Hulkko, kiisti syyllistyneensä huumausainerikokseen. Lopulta käräjäoikeus hylkäsi häntä vastaan nostetut syytteet. Kitaristin ystävä sai välikohtauksesta vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistuksen muun muassa törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä ja huumausainerikoksesta. Tappelun toisina osapuolina olleet miehet tuomittiin Ilta-Sanomien mukaan pahoinpitelystä 50 päivän ehdolliseen vankeustuomioon.