Lähdössä vaellukselle? Ota huomioon yksi hyvin olennainen asia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomen kesä voi olla petollinen. Päivällä saattaa olla lämmintä ja kesäistä, mutta yöllä lämpötila voi laskea huomattavasti ja esimerkiksi sadekeli vaikuttaa myös asiaan. Ei ole vierasta, että kesällä saattaa saman päivän aikana myrskytä, paistaa aurinko ja vihmoa vettä vaakasuoraan.

Esimerkiksi Lappiin voi kuitenkin lähteä vaeltamaan myös kesällä, jos ottaa muutaman seikan huomioon. Eniten kannatttaa kiinnittää huomiota varusteisiin ja reitin suunnitteluun. Talvella ja keväällä alueella voi olla myös lumivyöryjä, mutta kesällä niitä ei sentään ole perinteisesti havaittu.

Metsähallitus muistuttaa, että vaellusretken suunnittelu kannattaa aloittaa katsomalla taidoilleen ja keleille sopivia kohteita Luontoon.fi ja Retkikartta.fi -verkkopalveluista. Lapissa voi olla raskasta sohjotaipaletta tai lumen alla virtaavia puroja. Ennakointi, Retkietiketti ja koronaturvallinen retkeilytapa on syytä olla hallussa ennen matkaan lähtemistä. Kevät on kuitenkin hienoa aikaa pohjoisessa.