Koronavauvabuumi iski Suomeen – sairaanhoitopiiri vahvisti synnytysten lisääntyneen

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronan on uskottu kannustavan ihmisiä hankkimaan lapsia, eikä kyseessä ole selvästikään tuulesta temmattu väite. Helsingin yliopistollinen sairaala HUS on nimittäin paljastanut synnytysten kasvaneen merkittävästi sairaanhoitopiirinsä alueella.

Synnytysten määrän kerrotaan kasvaneen HUSin alueella keväällä jopa 8,9 prosentin verran vuoden takaiseen verrattuna. Yhteensä Uudenmaalla tapahtui tammi-toukokuussa 7 089 synnytystä. Niitä oli 579 enemmän kuin samana ajanjaksona vuonna 2020.

– Emme tiedä, mitä syntyvyydelle olisi käynyt ilman koronavirusepidemiaa, mutta nyt näyttää, että koronavauvabuumi on todellinen ilmiö. Synnytysten turvallisuus on buumista huolimatta pysynyt tilastojen mukaan erinomaisella tasolla. Siitä kiitämme kovan luokan ammattilaisiamme, kätilöitä ja synnytyslääkäreitä, HUSin naistentautien ja synnytysten toimialajohtaja Seppo Heinonen kertoo tiedotteessa.

Synnytysten turvallisuus HUSin alueella on tilastojen mukaan koronatilanteesta huolimatta ollut edelleen erinomaisella tasolla. Kesä on yleensä vilkasta aikaa synnytyssairaaloissa, ja myös käynnissä olevan sesongin aikana synnytysten lukumäärän uskotaan nousevan viime kesään verrattuna.