Yhdysvalloista lähetetty pulloposti matkasi Atlantin halki – löydettiin Portugalista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pulloposti on vanha mutta edelleen käytössä oleva tapa lähetellä viestejä pitkienkin matkojen päässä asuville satunnaisille ihmisille. Toisinaan ne voivat päätyä matkaamaan pitkiäkin etäisyyksiä ennen löydetyksi tulemista. Nyt Portugalissa on löydetty Yhdysvalloista peräisin oleva pulloposti.

Lapsena perheensä mukana Yhdysvaltojen Bostonista Portugaliin muuttanut Christian Santos oli kalastamassa Sao Jorge -saaren lähettyvillä, kun hän huomasi vedessä kortin sisältäneen urheilujuomapullon. Pullon oranssilla tussilla kirjoitetussa viestissä lähettäjä kertoi olevansa 13-vuotias ja viettävänsä kiitospäivää Rhode Islandilla Yhdysvaltojen itärannikolla. Christian esitteli pullopostia äidilleen Mollylle, joka kertoi sen olevan peräisin hänen synnyinpaikkansa läheisyydestä.

Molly kuvailee melkoiseksi yhteensattumaksi sitä, että Yhdysvalloista lähetetyn pullopostin löysi Portugalissa asuva mutta englantia puhuva henkilö. Koska pulloposti lähetettiin vuonna 2018, epäilee 17-vuotias Christian sen lähettäjän olevan nykyään suunnilleen saman ikäinen kuin hän. Lähettäjää ei kuitenkaan UPI-uutissivuston mukaan toistaiseksi ole tavoitettu.