Tuunaa guacamole näillä vinkeillä – uudet makuyhdistelmät tuovat vaihtelua

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Avokadosta valmistettava mekiskolainen dippi nimeltään guacamole on nykyään olennainen osa myös suomalaisten ruokailutottumuksia. Yksinkertaisimmillaan guacamole valmistuu avokadosta sekoittamalla yhteen tomaattia, sipulia, mustapippuria, suolaa ja limetin mehua.

Dippiin voi omien makumieltymystensä mukaan sekoittaa joukkoon myös valkosipulia, chiliä tai korianteria. Jos haluaa lähteä kokeellisemmalle linjalle, voi guacamolen kanssa testata maissia, jalopenoa, juustoraastetta, aurinkokuivattuja tomaatteja tai pekonia.

Myös erilaiset hedelmät sopivat guacamoleen, kuten mango tai ananas. Jos haluaa viedä dipin kokonaan uudelle tasolle voi sekaan soseuttaa kikherneitä hummustyyliin. Mikäli haluaa koostumuksesta kermaisempaa, voi guacamolen tehdä kreikkalaisen jogurtin kanssa.