NCIS-näyttelijät haastoivat televisiokanavan oikeuteen – pelkäsivät kuolevansa poliisin luoteihin

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joukko näyttelijöitä on haastanut CBS-televisiokanavan oikeuteen poliisisarjan liian todenmukaisen ryöstökohtauksen ansiosta. Näyttelijöiden mukaan heidän henkensä oli uhattuna ilman asianmukaisia valmisteluja ja turvatoimia toteutetun NCIS: New Orleans -sarjan kohtauksen kuvausten vuoksi.

Näyttelijöiden mukaan he lähtivät mukaan kohtaukseen kuvitellen kyseessä olleen normaalit televisiosarjan kuvaukset. Heidän tehtävänään oli rynniä kultasepänliikkeeseen rekisterikilvettömästä pakettiautosta hiihtopipot kasvoillaan ja aidonnäköiset aseet käsissään. Viereisen liikkeen omistaja ei kuitenkaan tiennyt kuvauksista ja hälytti paikalle todellisin asein varustautuneet oikeat poliisit.

Näyttelijät kertovat pelänneensä henkensä poliisien osoittaessa heitä aseilla. Näyttelijät ja kultasepänliikkeen omistaja syyttävät oikeudessa CBS-televisiokanavaa kohtauksen kuvaamisesta ilman asianmukaisia lupia ja ilmoitusta poliiseille. He kuvailivat kokemusta traumaattiseksi.

CBS:n kerrotaan yrittäneen saada oikeuskäsittelyä torpatuksi, sillä kohtaus kuvattiin Louisianassa eikä sitä tulisi yhtiön edustajien mukaan siksi käsitellä Kaliforniassa. Kantajien asianajajat ovat kuitenkin eri mieltä, sillä sarjaa tuotetaan Los Angelesissa.