Kylttiä pidellyt katsoja aiheutti ketjukolarin Ranskan ympäriajossa – oikeustoimet peruttiin

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Parhaillaan käynnissä olevassa Ranskan ympäriajossa, eli Tour de France -kilpailussa todistettiin taannoin hurjaa tilannetta. Ajoa tien varrelta seurannut fani aiheutti massiivisen onnettomuustilanteen, sillä saksalaispyöräilijä Tony Martin kaatui ajettuaan päin hänen pitelemää kylttiä. Pyöräilijän kaatumisesta seurasi ketjukolari.

Tour de Francen järjestäjät olivat alkuun suoranaisesti raivoissaan ketjukolarin aiheuttaneelle naiselle. Häntä vastaan oltiin jo nostamassa kannetta, jonka tarkoituksena oli järjestäjien mukaan toimia varoittavana esimerkkinä kilpailun kaikille pilaavalle fanien vähemmistölle. Nyt kanne on kuitenkin peruttu.

– Perumme kanteemme. Tämä uutinen on räjähtänyt käsistä, mutta haluaisimme muistuttaa kaikkia kilpailumme turvallisuussäännöistä, kilpailujohtaja Christian Prudhomme sanoi Reuters-uutistoimiston mukaan.

Välikohtaus tapahtui lauantaina 26. heinäkuuta. Onnettomuudessa loukkaantui jopa 21 ihmistä, ja osa joutui keskeyttämään kilpailun esimerkiksi murtuneiden kylkiluiden vuoksi. Ketjukolarin aiheuttanut nainen pakeni paikalta, mutta hänet pidätettiin myöhemmin.