Suomeen uusi mobiilimaksamisen alusta – mukana Pivo, MobilePay ja Vipps

Digi · Tim Isokivi

Useiden suomalaistenkin älypuhelimista löytyy jokin mobiilimaksamiseen tarkoitettu sovellus, kuten MobilePay. Nyt kolme isoa pohjoismaista mobiilimaksualustaa on yhdistämässä voimansa.

Suomalaisen OP:n Pivo, Danske Bankin MobilePay ja norjalainen Vipps ovat yhdistymässä. Vipps AS -nimisestä mobiilimaksualustasta suunnitellaan Euroopan kattavinta. Sen kotipaikkana tulee olemaan Oslo, ja alusta on Norjan viranomaisten valvonnassa.

MobilePayn käyttäjät eivät tule kokemaan suuria muutoksia, sillä se tulee jatkamaan brändin nykyisillä markkinoillaan. MobilePayta käyttäville henkilöasiakkaille ja yrityksille luvataan kuitenkin uusia ja innovatiivisia ratkaisuja nopealla tahdilla.

Yhdistymisen tavoitteena on muun muassa investoida viime vuosina kasvaneeseen verkkokauppaan ja varmistaa käyttäjille pääsy rajat ylittäviin mobiilimaksuihin. MobilePayn, Pivon ja Vippsin yhdistyminen ei tule johtamaan henkilöstövähennyksiin.