Valtava LinkedIn-tietovuoto paljastui – koskee lähes kaikkia käyttäjiä

Digi · Tim Isokivi

Verkostoitumis- ja yhteisöpalvelu LinkedIn on ollut jälleen valtavan tietovuodon kohteena. Internetiin on vuodettu jopa 700 miljoonan ihmisen tiedot, ja tietovuoto koskeekin suurinta osaa koko palvelun käyttäjistä.

Käyttäjien tietoja sisältänyt paketti ilmestyi myyntiin hakkereiden käyttämälle foorumille pimeään verkkoon. Tietoihin sisältyy muun muassa käyttäjätunnuksia, sähköpostiosoitteita, nimiä, puhelinnumeroita ja työtietoja. 9to5mac-sivuston mukaan LinkedInillä on noin 756 miljoonaa käyttäjää, joten vuodetut tiedot koskevat jopa 92 prosenttia kaikista palvelun käyttäjistä.

Tietovuotajien kerrotaan käyttäneen hyväkseen LinkedInin ohjelmointirajapintaa. Vaikka salasanoja ei vuodettujen tietojen joukossa ole, voivat verkkorikolliset käyttää tietoja esimerkiksi tietojen kalasteluun ja identiteettivarkauksiin.

LinkedIn on kertonut tiedotteessaan, ettei kyse ole varsinaisesta tietomurrosta. Yhtiö kuitenkin toteaa, että käyttäjen tietojen niin kutsuttu kaavinta on palvelun käyttöehtojen vastaista. Palvelu oli samanlaisen tietovuodon kohteena huhtikuussa, jolloin myyntiin päätyi 500 miljoonan LinkedIn-käyttäjän tiedot.