Turussa kaikille avoin pakopeli – toimii virtuaalisesti älylaitteilla

Matkailu · Terhi Piiroinen

Turun Tuomiokirkkopuiston läheisyyteen on avattu virtuaalisesti toimiva pakopeli, jossa on tehtävänä pelastaa Turun perustamiskirja. Peli on kaikille maksuton ja toimii Tarina-sovelluksella.

Peli opastaa pelaajat seikkailun läpi, mutta pelaajalta edellytetään annettujen tehtävien tarkkaa kuuntelua, ympäristön tarkkailua ja erilaisten pulmien ratkaisua. Peliä voi pelata ilmaiseksi yksin, kavereiden kanssa tai perheen kesken milloin tahansa. Pelasta Turku -pakopeli liittyy Turun matkaan kohti kaupungin 800-vuotisjuhlaa vuonna 2029. Peli toteutetaan osana Turun kulttuuripääkaupungin 10-vuotisjuhlan ohjelmaa.

– Kaupunki haluaa tarjota mahdollisuuden erityisesti lapsiperheille kokea jotain uutta erikoisten aikojen jälkeen. Paitsi ulkona tekeminen myös pakopelit ovat nousseet hyvin suosituiksi ja tekemisen mahdollisuudet ovat lisääntyneet tekniikan kehittymisen myötä. On kiinnostavaa pilotoida pakopeliä sekä seurata miten sen toteutus toimii kaupunkitilassa, sanoo Turun kaupungin vapaa-aikajohtaja Minna Sartes.