Ihana ja upea kukkaloisto kutsuu luokseen – heinäkuussa matkaillaan puutarhoissa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat innostuneet kotimaan matkailusta ja yksi kohde löytyy puutarhoista. Maassamme on ihastuttavia arboretumeita, mutta myös kaupunkipuistoja ja erilaisten yhteisöjen ylläpitämiä piha-alueita. Puutarhat ovat kuin pikkuparatiiseja.

Puutarhaliitto kertoo, että matkailijat voivat bongata puutarhakohteen Avoimet puutarhat -tapahtuman nettisivuilta. Vierailijoita vastaanottavat puutarhat ovat julkaisseet sivustolle yhteystiedot aukioloaikoineen.

– Karttapalvelun avulla voi etsiä lähialueen kohteita. Omat suosikkikohteeni ovat reheviä rantapuistoja, joita löytyy jopa monista kaupungeistamme. Niiden avulla edistetään luonnon monimuotoisuutta ja tarjotaan samalla ihmisten lisäksi viihtyisiä paikkoja monenlaisille eläimille, opastaa Timo Taulavuori Puutarhaliitosta.