Aftonbladet: Estonian hylyn rungosta löydetty lisää vaurioita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 1994 uponnut M/S Estonia -laiva on ollut jälleen otsikoissa. Viime syksynä julkaistussa Estonia – Mullistava löytö -dokumenttisarjassa hylyn rungossa paljastettiin olevan aikaisemmin havaitsematta jäänyt repeämä. Nyt vaurioita on löydetty lisää.

Aftonbladet-lehden mukaan Estoniasta on löydetty kaksi aikaisemmin havaitsematta jäänyttä halkeamaa. Niiden kuvaillaan olevan 10-15 metriä pitkiä. Löydökset tehtiin viime perjantaina hylkyyn aloitetuissa uusissa tutkimussukelluksissa.

Tuoreet sukellukset ovat vasta esitutkimusta Estonian hylyn varsinaisille tutkimuksille, jotka on määrä aloittaa ensi vuonna. M/S Estonian onnettomuudessa kuoli 852 ihmistä. Vaikka onnettomuustutkinnan mukaan Estonia upposi sen keulavisiirin irrottua, on onnettomuuden myös huhuttu johtuneen räjähdyksestä tai törmäyksestä toiseen alukseen.