Jymy-yllätys! Suomen Uuden musiikin kilpailu esitetään Espanjan televisiossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen edustaja Eurovision-laulukilpailussa on vuodesta 2012 saakka valittu alkuvuodesta järjestettävässä Uuden musiikin kilpailusta. UMK-televisiolähetystä pääsevät jatkossa seuraamaan suomalaisten lisäksi myös Espanjan asukkaat.

Espanjalainen TEN TV -kanava on solminut yhteistyösopimuksen Ylen kanssa. Sen myötä TEN TV tulee esittämään ainakin vuonna 2022 järjestettävän Uuden musiikin kilpailun suorana Espanjan televisiossa. Yllättävän uutisen paljasti Euroviisu-teemainen blogi Wiwibloggs.

Uuden musiikin kilpailu ei ole ainoa Euroviisukarsinta, jota TEN TV tulee esittämään. Espanjalaiskanavalla tullaan näkemään myös Eesti Laul -finaali, jossa valitaan Viron edustaja Eurovision-laulukilpailuun. TEN TV:n tavoitteena on esittää mahdollisimman monien maiden viisukarsinnat, mutta ainakaan Ruotsin yleisradio SVT:n kanssa kanava ei päässyt sopimukseen.