Puoli kiloa metamfetamiinia takavarikoitiin maapähkinöiden kuorista

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kiellettyjä aineita ja esineitä pyritään usein salakuljettamaan viattomalta vaikutavien ruoka-aineiden sekaan. Nyt Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitos on takavarikoinut pähkinöiden kuorten sisään piilotetun erän huumeita.

Tennesseen Memphisissä sijaitsevaan kuljetuskeskukseen oli saapunut pakkaus, jonka piti sisältää paahdettuja maapähkinöitä. Pakkauksesta löydettiin röntgenkuvauksessa epäilyttäviä yksityiskohtia. Viranomaiset avasivat pussissa olleen maapähkinän kuoren, ja sen sisältä paljastui valkoista jauhetta.

Pähkinöiden kuorien sisältämä aine osoittautui testeissä metamfetamiiniksi. Huumetta löydettiin yhteensä noin 500 grammaa. Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitoksen Michael Neipertin mukaan hän ei ole enää vuosiin yllättynyt siitä, kuinka kirjavilla tavoilla kiellettyjä aineita yritetään salakuljettaa maiden rajojen yli.