Youtube pyrkii TikTokin apajile – Shorts-palvelu myös Suomeen

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Youtuben Shorts -palvelu on tarkoitettu lyhyiden, pystysuuntaisten videoiden jakamiseen samaan tapaan kuin TikTokissa. Viime syyskuussa alun perin lanseerattu palvelu on nyt saapumassa myös Suomeen.

TikTokin tapaan Youtube Shorts mahdollistaa maksimissaan minuutin pituisten ja erityisesti älypuhelimilla katsottaviksi tarkoitettujen videoiden luomisen sekä muokkaamisen. Videoihin voi lisätä esimerkiksi musiikkia ja tehosteita, minkä lisäksi videoita voi yhdistellä ja niiden nopeutta säädellä. Shorts-videoiden katselu on onnistunut Youtubessa aikaisemminkin, mutta nyt myös niiden luominen mahdollistetaan suomalaisille käyttäjlle.

Shorts-videoihin voidaan lisätä musiikkia yli 250 levy-yhtiön ja julkaisijan valikoimaa sisältävästä kappalekirjastosta. Youtube Shortsin beta-versio saapuu suomalaisten käytettäväksi keskiviikkona 14. heinäkuuta. Ominaisuus on ollut aikaisemmin käytössä jo yli sadassa maassa.