Kuopion satamasta löytyi sotilasräjähde – puolustusvoimien raivaajat siirsivät kranaatin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pohjois-Savon poliisi sai maanantaina kello 22:20 ilmoituksen vedessä olevasta mahdollisesta kranaatista Kuopion Makasiinikadulta sataman edustalta. Poliisin räjähteisiin koulutettu henkilöstö tunnisti kranaatin sotilasräjähteeksi.

Löytöpaikka eristettiin ja asiasta ilmoitettiin Puolustusvoimille. Kainuun Prikaatin raivaajapartio nouti kranaatin varhain tiistaiaamuna ja kuljetti sen edelleen hävitettäväksi. Raivaajien arvion mukaan kyseessä oli ruostunut sodanaikainen 50 mm pienoiskranaatinheittimen kranaatti, jossa oli sytytin paikallaan, mutta ei todennäköisesti enää räjähdysainetta.

– Kyseisessä tapauksessa ilmoituksen tehnyt henkilö toimi esimerkillisesti: ilmoitti asiasta hätäkeskukseen, eikä siirrellyt tuotetta, Itä-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan.