Lego-lelulta näyttävä käsiase kuohuttaa – nyt leluyhtiö puuttui asiaan

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen aseyhtiö on synnyttänyt kritiikkiä myymällä pistoolia, jota saattaisi erehtyä luulemaan lasten leluksi. Yhtiön myymä custom-käsiase on muokattu näyttämään Lego-palikoista rakennetulta.

Culper Precision -yhtiön kauppaama Block19 on toimiva Glock-käsiase, joka on päällystetty kirkkaan värisillä Lego-palikoita muistuttavilla osilla. Yhtiön mukaan aseen tarkoituksena on osoittaa käsiaseiden omistamisen ja ampumisen voivan olla vastuullisesti harrastettuna erittäin nautinnollista toimintaa. Lelulta näyttävä ase herätti runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa, ja lopulta Lego-yhtiö puuttui asiaan.

Tanskalainen lelujätti lähestyi Culper Precisionia kirjeellä, jossa kehotettiin vetämään Lego-rakennelmaa muistuttava ase pois myynnistä oikeustoimilla uhaten. Aseyhtiö on Washington Post -lehden mukaan sittemmin totellut kehotusta, eikä Block19-käsiase ole enää myynnissä Culper Precisionin verkkosivuilla.