Deltavariantti leviää nyt nuorten keskuudessa – yli 16-vuotiaat pääsevät jo rokotuksiin Uudellamaalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koronavirustartunnat ovat neljättä viikkoa lisääntymässä Uudellamaalla. Tartunnat leviävät erityisesti 18–29-vuotiaiden keskuudessa. Järvinen muistuttaa, että lähes kaikki Uudenmaan kunnat rokottavat jo yli 16-vuotiaita nuoria.

HUSin infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvisen mukaan tartunnat leviävät nyt esimerkiksi yksityisjuhlissa, joihin tartuntatautilain mahdollistamat rajoitukset eivät juurikaan vaikuta.

Järvinen kehottaa nuoria hakeutumaan aktiivisesti koronatesteihin pienissäkin hengitystieinfektion oireissa, jotta tartuntaketjut saadaan katkaistua ja tilanteen heikentyminen estettyä. Samoin kaikki kokoontumiset tulee oireisena välttää. Jo rokotusten piirissä olevissa ikäryhmissä tartuntoja on ollut vähän.