Suomessa pohditaan kolmatta rokotuskierrosta – annettaisiin riskiryhmiin kuuluville

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronarokotusta on tähän saakka annettu kaksi annosta, mutta tulevaisuudessa osa väestöstä saattaa saada myös kolmannen annoksen. Iso-Britanniassa mahdollisesti käyttöön otettavaa kolmatta koronarokotusta on pohdittu vakavasti myös Suomessa.

Kansallinen rokotusasinantuntijaryhmä KRAR on kehottanut viranomaisia varautumaan antamaan syksyllä vielä uusia tehosteannoksia. MTV Uutisten mukaan kolmannen rokoteannoksen saisivat ainakin Iso-Britanniassa yli 70-vuotiaat, hoitokotien asukkaat, terveydenhoidon työntekijät sekä vastustuskyvyltään heikot yli 16-vuotiaat, ja myöhemmin yli 50-vuotiaat ja muut riskiryhmäläiset. Toistaiseksi Suomessa ei kuitenkaan ole tehty päätöksiä asiaan liittyen.

Iso-Britanniassa kolmatta rokoteannosta aletaan näillä näkymin tarjoamaan riskiryhmäläisille syyskuusta alkaen. Kolmatta rokotuskierrosta perusteellaan maassa sillä, että maahan odotetaan lähitulevaisuudessa voimakasta influenssa-aaltoa joka tekisi myös koronavirusta torjuvasta lisäsuojasta tarpeellisen. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan jopa noin puolet Iso-Britannian väestöstä saisi tehosteannoksen.