Joensuussa etsitään loukkaantunutta karhuemoa – karhuperhettä voi uhata lopettaminen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joensuussa on jo useiden päivien ajan etsitty loukkaantunutta karhuemoa. Karhun etukäpälään on jäänyt kiinni pienpetojen metsästämiseen tarkoitettu rauta. Uhkana on, että karhuemo ja sen neljä pentua joudutaan lopettamaan.

Karhuemoa yritetään parhaillaan houkutella häkkiin ruoan avulla. Luonnonvarakeskus Luken asiantuntijoiden tavoitteena on karhu nukuttaminen. Nukuttamisen jälkeen eläinlääkäri voisi arvioida sen vammojen vakavuuden ja sen, voiko karhu selvitä niistä.

Karhujen löytäminen ei ole helppoa. Emon ja pentujen liikkumista on kuitenkin pystytty selvittämään kuvien avulla. Karhuista odotetaan saatavan havaintoja viimeistään karhunmetsästyksen alkaessa 20. elokuuta.

Itä-Suomen poliisin komisario Sami Joutjärvi kertoo STT:lle, että karhut saatetaan joutua lopettamaan. Näin käy, jos emoa ei onnistuta pelastamaan tai jos karhuperheestä ilmenee vaaraa ihmisille.