Nokialle merkittävä 5G-verkkosopimus Kiinasta

Digi · Tim Isokivi

Nokia on uuden tarjouskierroksen myötä onnistunut saamaan 5G-verkkosopimuksen Kiinasta. Yhtiö sai 10 prosentin osion yhdestä China Mobile -yhtiön kolmesta 5G-sopimuksesta.

Tuore verkkosopimus on Nokialle merkittävä, sillä esimerkiksi viime vuonna yhtiö ei Reuters-uutistoimiston mukaan onnistunut voittamaan ainuttakaan 5G-sopimusta Kiinassa. Kiina on yksi suurimmista markkina-alueista televiestintäalan yrityksille, sillä se on muita maita edellä 5G-verkkoon siirtymisessä. Suurin osa tuoreista sopimuksista päätyi kiinalaisille Huaweille ja ZTE:lle.

Vastaavasti ruotsalainen Ericsson-yhtiö sai tällä tarjoukierroksella 9,6 prosentin osuuden yhdestä verkkosopimuksesta. Ruotsalaisyhtiön odotettiinkin saavan pienemmän osuuden sopimuksesta, sillä sillä Ruotsi päätti taannoin sopia kiinalaiset yhtiöt kokonaan pois oman 5G-verkkonsa rakentamisesta.

Kolmen uuden sopimuksen yhteisarvo on noin 6 miljardia dollaria. Nokian osuus tästä on noin 4 prosentiaa. Ericssonin osuus jää 2 prosenttiin, kun vielä viime vuonna se oli 11 prosenttia.