Olympiamitalisti yli 20 vuodeksi vankilaan – yritti salakuljettaa suurta kokaiinierää

Ohhoh! Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australialainen Nathan Baggaley voitti uransa aikana kolmesti maailmanmestaruuden ja kahdesti olympiahopeaa. Nyt entinen urheilutähti on saanut pitkän vankeustuomion yritettyään salakuljettaa Australiaan ison erän kokaiinia pikkuveljensä kanssa. Teko tapahtui vuonna 2018.

Nathanin pikkuveli Dru Baggaley matkustivat kolmannen henkilön kanssa satojen kilometrien päässä Australian rannikosta sijaitsevalle laivalle noutaakseen 650 kilon erän kokaiinia. Paluumatkalla Australian laivaston alus kuitenkin lähti seuraamaan heitä. Dru yritti hankkiutua huumeista eroon heittämällä niitä mereen.

Dru ja hänen rikoskumppaninsa pidätettiin. Myöhemmin selvisi, että myös Nathan Baggaley oli ollut mukaan salakuljetusyrityksessä, sillä hän oli ostanut rikoksessa käytetyn veneen ja varustanut sen sateliittipuhelimella sekä navigointijärjestelmällä. 7News-uutissivuston mukaan Nathan väitti viranomaisille luulleensa veljen käyttävän venettä valaiden katseluun.

Nathan Baggaley tuomittiin 25 vuoden vankeusrangaistukseen ja Dru Baggaley puolestaan 28 vuoden vankeusrangaistukseen. Kumpikin mies on tuomittu aikaisemmin huumetablettien valmistukseen liittyvästä rikoksesta. Nathan sai vuonna 2005 kilpailukiellon steroidien käytön vuoksi.