IS: Pisuaarin avaaminen johti räjähdykseen Helsingissä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Helsingissä on tapahtunut tiistaiaamuna epätavallinen onnettomuus, jonka seurauksena yksi ihminen toimitettiin sairaalahoitoon. Töölössä sijaitsevalla raitiovaunuvarikon wc-tilassa tapahtui kemiallinen räjähdys.

Tapauksesta ensimmäisenä uutisoineen Ilta-Sanomien mukaan tilanne sai alkunsa huoltomiehen ollessa avaamassa pisuaarissa ilmennyttä tukosta. Päivystävä palomestari Toni Kannikoski kertoo huoltomiehen sekoittaneen kahta eri putkenavausainetta. Tästä syntyi kemialliseen räjähdykseen johtanut reaktio.

– Kun nämä kaksi ainetta olivat yhdistyneet, oli tapahtunut kemiallinen reaktio. Sitten siellä oli tapahtunut… käytetään nyt sanaa räjähdys, kuvaili Kannikoski.

Huoltomies kiidätettiin sairaalaan hänen silmilleen lentäneen aineen vuoksi. Hälytys keskisuuren vaarallisen aineen onnettomuudesta tavoitti pelastuslaitoksen kello 10:20. Kannikosken mukaan raitiovaunuvarikon wc-tilat tarvinnevat siivoamista onnettomuuden jäljiltä.

Kuva ei liity tapaukseen.