Pako-tähti Wentworth Miller sai autismidiagnoosin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttelijä Wentworth Miller tunnetaan muun muassa rooleistaan sarjoissa Pako ja The Flash. Nyt englantilaistaustainen näyttelijä on paljastanut saaneensa aikuisiällä autismikirjon diagnoosin.

49-vuotias Wentworth Miller kertoi tuoreessa Instagram-julkaisussa korona-ajan olleen haastavaa, mutta hän löysi karanteenin keskellä myös uusia lahjoja. Noin vuosi sitten hän sai autismidiagnoosin. Tähden mukaan sen saaminen aikuisiällä oli hänelle etuoikeus, joka jää monilta sivu suun.

– Kyseessä oli pitkä ja epätäydellinen prosessi, joka tarvitsee mielestäni uudistusta. Olen keski-ikäinen mies, en viisivuotias, Miller kirjoitti.

– En tiedä tarpeeksi autismista (tiedettävää on paljon). Juuri nyt pyrin ymmärtämään sitä paremmin. Tarkastelen uudelleen elettyä elämää viiden vuosikymmenen ajalta uudessa valossa, tähti jatkoi.

Wentworth Millerin mukaan hän ei halua esiintyä autismikirjon äänenä tietämättä asiasta tarpeeksi, vaan sen sijaan toteaa olevansa osa siihen kuuluvaa yhteisöä. Tähti kiitti kaikkia jotka ovat joko tietoisesti tai tiedostamatta antaneet hänelle vuosien varrella armoa ja tilaa, jotta hänellä oli mahdollisuus elää elämäänsä tavalla jossa ei ehkä ole ollut kaikkien mielestä järkeä.