Jaajo Linnonmaalla stuntmies Luokkakokous-elokuvassa: ”Ei voitu riskeerata”

Elokuvat Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi vuoden odotetuimmista kotimaisista elokuvista, Renny Harlinin ohjaama Luokkakokous 3, sai äskettäin ensi-iltansa viisi kuukautta kaavailtua myöhemmin. Kaksi edellistä elokuvaa olivat katsojamenestyksiä. Nyt elokuvan hahmot seikkailevat sinkkuristeilyllä.

Stara tapasi elokuvan päätähdet etäyhtedellä. Jaajo Linnonmaa, Aku Hirviniemi ja Sami Hedberg kertoivat samalla myös tarinoita kulissien takaa. Elokuvassa hahmot nähdään monissa kohtauksissa, joissa näyttelijät olisivat voineet saada vammoja. Hedberg teki erään stunttinsa itse, mutta rajuimmissa kohtauksissa Linnonmaalle oli hoidettu stuntti.

– Oli hauska tulla kuvauspaikalle, kun en ollut koskaan ajatellutkaan, että minulla olisi voinut olla jotain body doubleja. Yhtäkkiä katsoin vaan, että onkohan mut potkittu pois tästä elokuvasta, kun tuossa on ihan mun näköinen jätkä, jolla on samanlaiset vaatteet ja muut. Sitten mä ymmärsin, että siellä oli sellaisia kohtauksia, ettei meitä voitu riskeerata, Jaajo Linnonmaa kertoi Staralle.

Sami Hedberg kertoi uskaltautuneensa tekemään erään hurjan loikan itse, vaikka hänellä oli myös mahdollisuus jättää se ammattilaisen tehtäväksi. Ennen varsinaista suoritusta temppua kuitenkin harjoiteltiin.

– Mä vedin itse yhden stuntin ristiäiskohtauksessa, kun hyppäsin sen mummon yli. Vähän pitää liioitella, mutta siinä oli sellainen neljän metrin korkeudessa seitsemän metriä pitkä loikka. Sitä vedettiin kyllä ja haastoin itseni siihen. Renny sanoi, että kyllähän sä voit tämän itse tehdä, mutta voidaan ottaa myös stuntti. Renny jätti sen silleen auki, ettei minulla ollut enää muita vaihtoehtoja kuin tehdä se itse, Sami Hedberg kertoi.

– Näitäkin on sitten kiva kiikkustuolissa muistella, Aku Hirviniemi totesi.

Luokkakokous 3 -elokuvassa nähdään aikaisempaan kahteen elokuvaan verrattuna selvästi enemmän vauhdikkaita kohtauksia. Välillä meno on melkoisen korkealentoista myös ihan kirjaimellisesti. Lopputulos onkin jotain komedian ja toimintaelokuvan välimaastossa. Elokuvan näyttelijät jäivät joskus vapaa-ajallaan seuraamaan kuvauksia juuri näyttävien stunttien vuoksi.

– Olisin jo voinut lähteä himaan, mutta jäin sinne kuvaussettiin ihan vaan katselemaan. Minusta oli kiva katsella miten esimerkiksi siinä kihlajaiskohtauksessa suuren maailman stuntteja tehdään, Aku Hirviniemi kertoi Staralle.

– Actionin voi vetää niin överiksi, että se muuttuu komediaksi. Huomasin välillä naureskelevani, kun oli niin hauska katsoa, kun porukka veti stuntteja siellä, Jaajo Linnonmaa komppasi.