Viro lisäsi Suomen keltaiselle listalleen – tätä se tarkoittaa suomalaisille

Matkailu Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viro on ottanut 2. elokuuta alkaen uusia matkustajarajoituksia, jotka koskevat Suomesta maahan saapuvia matkustajia. Suomi on asetettu Virossa maahantulomallin keltaiselle listalle maassamme lisääntyneiden koronatartuntojen vuoksi.

Suomen päätyminen keltaiselle listalle tarkoittaa, ettei Suomesta voida enää matkustaa Viroon vapaasti. Viroon saapuvien matkustajien täytyy esittää rajalla todistus joko saaduista koronarokotteista, sairastetusta koronasta tai negatiivinen tulos enintään 72 tuntia ennen maahan saapumista tehdystä koronatestistä.

Mikäli matkustajalla ei ole esittää mitään edellä mainituista todistuksista, tulee hänen tehdä koronatesti rajalla. Hänen täytyy olla tämän jälkeen karanteenissa testin tuloksen selviämiseen saakka.

Suomen lisäksi Viron keltaiselle listalle ovat päätyneet Italia, Sveitsi ja Belgia. Virossa on käytössä myös punainen lista maille, joissa koronan ilmaantuvuusluku on yli 200. Punaisen listan maista, kuten Espanjasta, Iso-Britanniasta ja Tanskasta Viroon saapuvien täytyy viettää karanteenissa 10 päivää.