Kaikkien aikojen paras musiikkivideo valittiin – tunnistatko kymmenen parasta?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maineikas musiikkilehti Rolling Stone on luonut listan kaikkien aikojen parhaiksi valituista musiikkivideoista. Listan esimmäiselle sijalle nousi R&B-tähti Beyonce vuonna 2016 julkaistulla Formation-musiikkivideollaan.

Melina Matsoukasin ohjaamaa Formation-videota kuvaillaan Yhdysvaltojen mustien kansalaisten historiaan liittyväksi iskeväksi kannanotoksi. Lemonade-levyllä alun perin julkaistun hitin video julkaistiin vain vähän ennen Beyoncen Super Bowl -esiintymistä, ja siitä tuli nopeasti lukuisissa mielenosoituksissa kuultu protestikappale.

Toiseksi listalla sijoittui Johnny Cashin tulkitseman Hurt-kappaleen musiikkivideo, jonka ohjasi Mark Romanek. Kappaleen pelkistetyllä videolla Cash esittää alun perin Nine Inch Nailsin tunnetuksi tekemää kappaletta akuistisella kitaralla kotonaan, ja välillä katsojille näytetään arkistomateriaalia muusikon elämän varrelta.

Listan kolmannelle sijalla on Madonnan ikoninen mustavalkoinen Vogue-video. Kärkikymmenikköön nousi myös lukuisia muita kuuluisia musiikkivideoita, kuten Childish Gambinon This is America, Beastie Boysin Sabotage, Guns N’Rosesin November Rain ja Michael Jacksonin Billie Jean. Jopa sadan musiikkivideon lista on nähtävissä kokonaisuudessaan Rolling Stonen kotisivuilla.

1. Beyoncé – Formation2. Johnny Cash – Hurt3. Madonna – Vogue4. Childish Gambino – This Is America5. New Order – The Perfect Kiss6. Beastie Boys – Sabotage7. D’Angelo – Untitled (How Does It Feel?)8. Peter Gabriel – Sledgehammer9. Guns N’ Roses – November Rain10. Michael Jackson – Billie Jean