Finnair kiristää maskipakkoa – kangasmaskit jatkossa kielletty

Matkailu · Stara.fi

Lentoyhtiö Finnairin lennoille on tähän saakka päässyt vain maski kasvoilla, mutta hyväksyttyjen maskien joukkoon on luettu myös kangasmaskit. Nyt tilanne muuttuu, sillä 16. elokuuta lähtien Finnair ei enää hyväksy kangasmaskeja lennoillaan.

– Hyväksymme kirurgisen suu-nenäsuojaimen, venttiilittömän FFP2- tai FFP3-suojaimen tai vast. standardien (N95) mukaiset venttiilittömät suojaimet. Maskia tulee käyttää koko matkan ajan ja se tulee olla huolellisesti puettu, Finnair tiedottaa.

– Voit ottaa suojaimen pois vain syömisen ja juomisen aikana rajalliseksi ajaksi. Pidäthän maskin puettuna kaikissa kohtaamisissa Finnairin henkilökunnan kanssa, myös lentokentällä sekä esimerkiksi kesken aterioinnin tai juomisen, Finnair jatkaa.

Lentomatkustajien tulee erityisesti huomata, että osassa FFP-luokan suojaimia on mukana venttiili, joita Finnair ei siis jatkossa kelpuuta lennoilleen. Tällaisissa maskeissa tuote suodattaa vain sisäänhengityksen, kun uloshengitys menee venttiilin läpi ulos suodattamattomana.