Massiivinen hakkeri-isku – 500 miljoonan euron kryptovaluutat varastettiin

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Lohkoketjupalvelu Poly Network on joutunut massiivisen kryptovaluuttaryöstön kohteeksi. Hakkerit onnistuivat varastamaan Poly Networkin järjestelmästä digivaluuttaa, kuten Etheriä yli 500 miljoonan euron edestä.

Hakkerien kerrotaan BBC:n mukaan löytäneen Poly Networkin järjestelmästä haavoittuvuuden, jota he käyttivät hyväkseen varastaakseen kryptovaluuttaa. Tapausta on kuvailtu yhdeksi kaikkien aikojen suurimmista kryptovaluuttavarkauksista. Poly Network on yrittänyt lähestyä hakkeri-iskun tekijöitä Twitterissä kulkaisemassa voimessa kirjeessään.

– Haluamme olla kanssanne yhteydessä ja kehotamme palauttamaan hakkeroidun omaisuuden. Hakkeroimanne rahan määrä on yksi suurimmista hajautetun rahan historiassa. Kaikkien valtioiden viranomaiset tulevat pitämään sitä suurena talousrikoksena, ja seurauksena tulee olemaan ajojahti. Uusien rahansiirtojen suorittaminen olisi teille erittäin harkitsematonta. Varastamanne rahat ovat peräisin kymmeniltä tuhansilta kryptoyhteisen jäseniltä, Poly Networkin viestissä luki.