Kesämyräkkä iskee Suomeen – vettä voi tulla jopa yli 50 millimetriä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ulkona liikkuessa on tiistaista eteenpäin syytä varautua sadetta ja tuulta pitäviin vaatteisiin. Suomea lähestyy nimittäin loppukesän myräkkä, jonka ansiosta vettä voi sataa jopa yli 50 millimetrin edestä. Tiedossa on myös kovaa tuulta.

Kesämyräkkä lähestyy Suomea Forecan mukaan lounaasta, ja voimakasta tuulta on odotettavissa Etelään jo tiistaina päivällä. Tiistaina on odotettavissa hajanaisia sateita eri puolille maata, mutta varsinainen laajempi sadealue yltää etelää ja länteen tiistai-illaksi. Se pyyhkäisee koko maan yli keskiviikon vastaisena yönä ja keskiviikkona.

Keskiviikkona koko maassa on odotettavissa voimakkaita tuulenpuuskia. Vaikka ne painottuvat länteen ja etelään, ovat sisämaassakin paikalliset myrskypuuskat mahdollisia. Myskypuuska tarkoittaa vähintään 21 metriä sekunnissa puhaltavaa tuulta.

Suurimpia sademääriä voidaan odottaa tiistaista torstaihin etelään, lounaasene, keskiseen Suomeen ja Meri-Lappiin. Kyseisillä alueilla sademäärä voi olla kolmen vuorokauden aikana 25-50 millimetriä, jopa yli 50 millimetriä.