Lauantaina Suomessa nukutaan ulkona – osallistua voi helposti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen Latu järjestää Nuku yö ulkona -kampanjan jo kuudennen kerran elokuun viimeisenä lauantaina 28.8.2021. Tällä kertaa kannustetaan ulkona yöpymiseen erityisesti niitä, jotka eivät ole tottuneita retkeilijöitä. Tapahtumaan on helppo osallistua vaikkapa nukkumalla ulkona omalla kotipihallaan tai parvekkeellaan.

Tapahtuman tarkoituksena on innostaa sisällä viihtyviä suomalaisia luonnon helmaan, jossa on helpompi arvostaa Suomen puhdasta ja kaunista luontoa, jota ei välttämättä osata aina arvostaa riittävästi. Sen sijaan Suomeen saapuvat turistit ihastelevat metsiämme, rannikkoamme ja järviämme.

– Kampanjalla haluttiin herätellä myös ne kansalaiset, jotka eivät koe luonnossa nukkumista läheiseksi kokeilemaan, miten ihanaa ja erikoista taivasalla yöpyminen on. Sänkyjen löytäminen tutuista paikoista, kuten Kaivarista saattoi innostaa miettimään kekseliäitä nukkumapaikkoja myös itse. Patjanhan voi nostaa vaikka parvekkeelle tai kantaa takapihalle, vain taivas on rajana, Suomen Ladun tapahtumasuunnittelija Saija Suominen kertoo.

– Ulkona yöpyminen ei vaadi paljoa, mutta suojaava ja lämmin makuupussi tai peitto on hyvä olla. Patja tai makuualusta tuo mukavuutta. Teltta tai katos tarjoavat sadesäällä suojaa. Joku nukkuu mielellään riippumatossa, toinen vaikkapa veneessä tai puun alla. Rohkea kantaa jopa sänkynsä pihalle, tapahtumaan opastetaan.