Oluttölkit uhkaavat loppua – heikko sato nostamassa oluen hintaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme viime kesänä arvioista, joiden mukaan panimoteollisuutta uhkasi tölkkipula, sillä juomien pakkausmateriaalista oli syntynyt jo tammikuussa pulaa niin Suomessa kuin maailmanlaajuisestikin. Viime kesänä arvioitiin, että tölkkipulan vaikutukset tulevat näkymään erityisesti pienpanimoiden kohdalla pakkausvalmistajien suosiessa suurempia yrityksiä.

Tölkkipulan taustalla ovat erityisesti koronakriisin aikana muuttuneet kulutustottumukset, sillä tölkkien kaltaisia kotipaukkauksia ostetaan entistä enemmän. Valmistajat eivät ole enää kyenneet pysymään kysynnän perässä. Suomalaisen Canpack Finlandin toimitusjohtaja Kaapo Lieden mukaan painetta syntyy alalle lähivuosina yleisen inflaation ja materiaalihintojen vuoksi. Nyt Talouselämä vahvistaa asian.

Lehden mukaan panimoyhtiöt joutuvat odottamaan pakkausmateriaaleja aikaisempaa pidempään, mutta alumiinitölkkien pula ei ole vielä näkynyt suomalaisille kuluttajille saakka. Oluen hintaan voi vaikuttaa myös heikko ohrasato, jonka myötä mallasohran hinta voi nousta jopa kymmeniä prosentteja ja siten muutos voisi vaikuttaa jo oluen hintaan.