Jymy-yllätys! Oulun kylpylähotelli Eden lopettaa toimintansa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kylpylähotelli Eden on tullut tutuksi monille Oulussa matkustaneille perheille jo yli 30 vuoden ajan. S-ryhmään kuuluva Break Sokos Hotel Eden kuitenkin sulkee ovensa joulukuun puolivälissä. S-ryhmän Sokotel Oy:n vuokrasopimus kylpylähotellissa päättyy nimittäin loppuvuodesta.

Nallikarin rannalla sijaitseva Break Sokos Hotel Eden oli osa Sokotelin liiketoimintaa vuodesta 2006 saakka. Vuokrasopimusta ei kuitenkaan enää jatkettu. Sokotel pyrkii siirtämään osan kylpylähotellin työntekijöistä Oulun Radisson Blu Oulu -hotelliin. Kylpylähotellin tulevaisuudesta tulee Sokotelin mukaan vastaamaan kiinteistön omistaja.

Break Sokos Hotel Edenistä voi varata huoneita 16. joulukuuta saakka. Kylpylähotelli Eden valmistui Nallikarin matkailualueelle vuonna 1989. Kyseessä oli 1990-luvulla yksi Pohjois-Suomen suosituimmista matkailukohteista. Vuonna 2013 hotellin nimi muuttui Sokos Hotelsin konseptiuudistuksen myötä Break Sokos Hotel Edeniksi.