Pohjois-Savo valittu Euroopan ruokamaakunnaksi – muutakin kuin kalakukkoa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Pohjois-Savo on valittu yhdeksi Euroopan ruokamaakunnaksi. European Region of Gastronomy on kansainvälisesti arvostettu tunnustus, joka myönnetään vuosittain yhdelle tai useammalle eurooppalaiselle alueelle. Tunnustus Pohjois-Savon ja Kuopion alueella on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Alueella ja sen keskiössä sijaitsevassa Kuopiossa on valtava määrä paikallisia laadukkaita raaka-aineita suosivia tasokkaita ravintoloita, joiden parista löytyy varmasti vaihtoehtoja vaativammallekin herkkusuulle – kotoisasta gurmeeseen tai pohjoismaalaisista perinneherkuista maailman makuihin.

European Region of Gastronomy kokonaisuudessa on jo nyt mukana yli 80 yritystä, tapahtuma­toimijaa, oppilaitosta ja kehittämisorganisaatiota koko maakunnan alueelta. Yritykset saavat osaamista sekä konkreettista tukea tuotteidensa brändäykseen, tuotekehitykseen, markkinointiin, myyntiin ja vientiin osana pohjoissavolaista vastuullista gastromatkailubrändiä.

Maailman ruokamatkaliiton (WFTA) viime vuonna tekemässä tutkimuksessa 86 prosenttia matkailijoista kertoi, että heidän matkakohdevalintaansa vaikuttaa sen ruoka- ja juomatarjonta. Tutustu Kuopion makumaailmaan tästä.