Karjalainen: Loukkaantunut karhuemo lopetettiin Lieksassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pohjois-Karjalassa on heinäkuusta saakka etsitty naaraskarhua, joka loukkaantui pienpetorautaan astuttuaan. Nyt eläin on paikannettu ja kaadettu tavallisen karhunmetsästyksen yhteydessä.

Karhuemo kaadettiin tiistai-aamuna Lieksassa samalla seudulla, jossa se oli havaittu ensimmäisen kerran. Karhujahtia koordinoinut Matti Törrönen kertoo Karjalainen-lehdelle kaadon tapahtuneen ilman takaiskuja. Poliisi oli antanut eläinlääkäreiden arvioihin perustuneen lopettamispäätöksen loukkaantuneesta karhusta jo aikaisemmin.

Pienpetorautaan jalkansa loukannut karhu havaittiin ensimmäisen kerran heinäkuun alussa. Karhuemoa seurasi kaksi erauspentua, joiden uskotaan selviävän talven yli ilman emoa ja joita ei näin ollen päätetty lopettaa. Pohjois-Karjalan Enossa on nähty myös toinen rautoihin tassunsa loukannut naaraskarhu, josta on tehty lopettamispäätös.