OnlyFans perui kohupäätöksen – aikuisviihde sallitaan jatkossakin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

OnlyFans on somepalvelu, jossa sisällöntuottajat tarjoavat esimerkiksi kuukausimaksua vastaan materiaalia tilaajilleen. Vaikka palvelu ei ole keskittynyt pelkkään aikuisviihteeseen, ovat sitä tekevät ja tarjoavat käyttäjät olleet yksi suurimmista syistä OnlyFansin suosion kasvulle.

OnlyFans ilmoitti kuitenkin hiljattain kieltävänsä intiimin sisällön palvelussaan. Päätös herätti kohua ja runsaasti keskustelua etenkin sosiaalisessa mediassa. Kiellon oli määrä alkaa 1. lokakuuta. Päätös aikuisviihteen kieltämisestä OnlyFansissa on nyt peruttu. Yhtiö ilmoitti keskiviikkona turvanneensa rahoituksensa, eikä kielto näin ollen astu ainakaan toistaiseksi voimaan.

Sen sijaan OnlyFansin tuoreessa OFTV-suoratoistosovelluksessa intiimiä sisältöä ei nähdä. Yhtiön toimitusjohtaja TIm Stokely kertoi aikaisemmin nyt perutun päätöksen johtuneen pankkien ja luottokorttiyhtiöiden painostuksesta. Kieltoa vastustettiin erityisesti siksi, että palvelu on ollut monille alan työtä tekevälle tärkeä tulonlähde. Moni heistä päätyikin jo siirtämään toimensa kilpaileville palveluille.