Tutkimustulos hämmentää: Hodarin syöminen lyhentää elinikää 36 minuutilla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Terveelliset elintavat ovat suoraan yhteydessä ihmisen terveyteen ja eliniän odotteeseen. Yleisesti voidaan sanoa, että terveellistä ruokavaliota noudattavat ja liikuntaa säännöllisesti harrastavat elävät keskimäärin terveempänä ja pidempään kuin kehnoilla elintavoilla porskuttavat kanssaihmiset.

Michiganin yliopiston lääketieteen laitoksessa on tutkittu hot dogien vaikutusta ihmisen eliniän ennusteeseen. Tutkimuksen mukaan yksi hodari voi lyhentää ihmisen elinikää 36 minuutilla. Syy on prosessoidun ruoan suolapitoisuudessa, lihassa ja rasvassa.

Sen sijaan hedelmien, vihannesten ja täysjyvätuotteiden nauttiminen voi pidentää elinikää. Tutkijoiden mukaan ei kuitenkaan kannata tehdä suoria johtopäätöksiä siitä, että kasvisruoat ovat aina automaattisesti terveellisempiä kuin liharuoat. Hodarin nauttiminen silloin tällöin ei ole pahaksi, vaan kyse on ruokavalion kokonaisuudesta, ABC uutisoi.