Vaasassa kastettiin uusi 800 matkustajan laiva – nimeksi Aurora Botnia

Matkailu · Tim Isokivi

Vaasassa kastettiin keskiviikkona 25. elokuuta Rauma Marine Constructions -yhtiön Wasaline-varustamolle valmistama autolautta Aurora Botnia. RMC on kuvaillut Aurora Botniaa maailman ympäristöystävällisimmäksi autolautaksi.

Laivan neitsytmatka tapahtuu lauantaina 28. elokuuta. Tämän jälkeen Aurora Botnia tulee liikennöimään reitillä päivittäin. Liikennöinnin oli alun perin määrä alkaa jo vappuna.

Aurora Botnian pääkoneet toimivat nesteytettyä maakaasua, LNG:tä, joka vähentää rikki-, typpi- ja hiilidioksidipäätöstökä perinteiseen polttoöljyyn verrattuna. Alus kykenee käyttämään polttoaineenaan myös biokaasua ja hoitamaan liikennöinnin satamiin sähköllä.

150 metrin pituiseen Aurora Botniaan mahtii kerrallaan 800 matkustajaa. Aluksen rakennustyöt aloitettiin syyskuussa 2019, ja niiden hinnaksi tuli noin 120 miljoonaa dollaria. Yhteensä Aurora Botnian kaksi vuotta kestänyt rakentaminen toi RMC:lle töitä noin 800 henkilötyövuoden verran.