Vanhemmat heittivät pojan aikuisviihdekokoelman roskiin – oikeudessa tuli 38 000 euron lasku

Ohhoh! · Tim Isokivi

Uutisoimme taannoin Yhdysvaltojen Michiganissa asuvasta 43-vuotiaasta miehestä, joka nosti kanteen vanhempiaan vastaan jokseenkin yllättävästä syystä. David Werkingin vanhemmat olivat nimittäin heittäneet pois hänen valtavan aikuisviihdekokoelmansa. Mies voitti oikeusjutun.

Käräjäoikeuden tuomari on nyt määrännyt Werkingin vanhemmat maksamaan hänelle 30 441 dollarin, eli noin 25 800 euron edestä vahingonkorvauksia pois heitetyistä esineistä. Lisäksi heidät määrättiin MLive-uutissivuston mukaan maksamaan pojalleen hänen 12 300 euron arvoiset asianajajakulut.

Tuomari Paul Maloneyn mukaan kokoelman arvoa oli palkattu arvoimaan alan asiantuntija Victoria Hartmann. Hänen tehtävänään oli laskea arvo Werkingin kokoelmastaan ylläpitämän 1 605 nimikettä sisältävän DVD- levyn ja VHS-nauhan listan pohjalta. Hän ei kyennyt arvioimaan 107 listalta löytyvän nimikkeen todellista arvoa.

Werking oli muuttanut vanhempiensa luokse vuonna 2016 avioeron jälkeen. Hän oli takaisin omilleen muutettuaan odottanut vanhempiensa lähettävän irtaimiston hänelle, mutta aikuisviihteen kokoelma jäi puuttumaan. Werkingin isä kuvaili tehneensä hänelle palveluksen heitettyään arvokkaan kokoelman pois.