Valtiosääntöasiantuntija suivaantui Sanna Marinille: ”Hallitusviisikko kusetti eli huijasi eli petkutti”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa yleisötilaisuuksien ja muun muassa ravintoloiden toimintaa on koko koronakriisin ajan rajoitettu enemmän kuin olisi ollut lääketieteellisesti koronakriisin vuoksi perusteltua. Ravintola- ja kulttuurialalla tämä on tarkoittanut massalomautuksia ja taloudellisesti tiukkoja aikoja sekä alan ammattilaisille että leipätyökseen esiintyville artisteille.

Sanna Marinin ja Krista Kiurun johtama hallitus lupasi vielä muutama päivä sitten julkisuudessa ryhtyä seuraavaksi purkamaan lailla yleisötilaisuuksien rajoituksia ja siten keventämään useiden alojen ahdinkoa. Kuten aiemminkin, taas kerran puheet osoittautuivat kuitenkin katteettomiksi. Kulttuurialan lisäksi myös valtiosääntöasiantuntija Pauli Rautiainen esitti tänään turhautumisensa tilanteeseen.

– Nyt selvisi. Hallitusviisikko Sanna Marin, Li Andersson, Maria Ohisalo, Anna-Maja Henriksson ja Annika Saarikko kusetti eli huijasi eli petkutti jälleen yleisötilaisuusrajoitusten purkamisessa. Valtioneuvoston asialistalla ei ole tartuntatautilain 58d § kumoamista, Pauli Rautiainen jyrisi Twitterissä.

– Pääministeri Sanna Marin ei osoittautunut sanojensa mittaiseksi johtajaksi, joka tekee mitä sanoo tekevänsä, vaan sellaiseksi johtajaksi, jonka sanat ja teot ovat ristiriidassa. Tartuntatautilain 58d § kumoamisesitystä ei ole nyt Valtioneuvoston yleisistunnon asialistalla, Rautiainen jatkoi.

Valtioneuvoston päällikkönä toimii pääministeri Sanna Marin. Toisin kuin hallitus lupasi, ei yleisätapahtumiin olekaan luvassa helpotuksia ainakaan toistaiseksi. Suosikkilaulaja Paula Vesala esitti äskettäin tapahtuma-alalle avointa kapinaa perusteettomia rajoituksia vastaan ja kertoi häpeävänsä hallitusta.

– Jos kaikki mennään yhtenä rintamana ei poliisi ehdi jokaiseen vessaan. Nyt ei enää ole mitään hävittävää. Häpeän hallitustamme sekä virkamiehiämme. Nyt on aika kapinoida yhdessä, Paula Vesala kirjoitti tapahtuma-alan someryhmässä.

Näyttelijä Mikko Kivinen kiteytti taannoin tapahtuma-alan toimijoiden ajatukset siitä, että SDP, Vihreät ja Vasemmistoliitto pyrkivät hyötymään artisteista, mutta hädän hetkellä artistit kuitenkin unohdetaan.

– Hallituksen ministereille ja heidän puolueillein me olemme olleet vain hyödyllisiä idiootteja, lainakseni V.I Leniniä. Meistä otetaan hyöty, joka auttaa heitä ja kun me olemme pulassa, meidät jätetään oman onnemme nojaan. Häpeällistä. Niinpä ehdotan: kun teitä seuraavan kerran pyydetään esiintymään vaalitilaisuuksissa kieltäytykää kohteliaasti ja kysykää: mitä te teitte meidän hyväksi kun me tarvitsimme apua? Ette mitään, miksi me tukisimme teitä? Mikko Kivinen kysyi.