Valtakunnallinen ravintolakapina kytee: ”Ovet auki normaalisti”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa ravintola- ja tapahtuma-alat ovat joutuneet viime aikoina rajujen rajoitustoimien kohteeksi, vaikka niille ei ole enää ollut selkeää lääketieteellistä perustetta. Sanna Marinin hallitus ei ole halunnut poistaa nopeutetussa tahdissa esimerkiksi kahden metrin turvavälejä. Ei siis ihme, että alalla kytee kapinahenki.

Kerroimme äskettäin miten laulajatähti Paula Vesala viritteli kapinahenkeä tapahtuma-alalle ja miten turkulainen ravintola Uljas ilmoitti luopuvansa koronarajoituksista. Nyt verkossa leviää hanke, jossa ravintoloita kehotetaan osallistumaan valtakunnalliseen ravintolakapionaan huomisesta lauanstaista alkaen.

Vetoomuksen mukaan huomisesta lähtien ravintoloitsijat luopuvat elinkeinoaan tuhoavista rajoitteista ja alkavat pitää ovensa auki normaalisti ympäri Suomea. Kampanjan kerrotaan saaneen alkunsa, kun ravintola Uljas ilmoitti sosiaalisesssa mediassa lopettavansa rajoitukset. Huomenna nähdään miten laajasti ravintolakapina toteutuu.